Innerlijk kind

Ouders geven hun kinderen graag goede adviezen mee. Ze zien hun kind graag sterk en slim en opgewassen tegen het kwaad in de wereld. Als ouders deze boodschappen op de juiste manier overbrengen dan hebben de opmerkingen een positieve invloed. Jammergenoeg zijn de opmerkingen vaker wat onhandig geformuleerd. Dan worden er onbewuste boodschappen meegegeven, die jij bent op gaan vatten als: het is ook nooit goed; ik ben de moeite niet waard of ik doe er niet toe. En vaak is het zo, zolang jij niet geleerd hebt dit op te lossen voor jezelf, dat jij deze zelfde belemmerende overtuigingen doorgeeft aan jouw kinderen.

Wanneer je deze gedachten als volwassene nog steeds hebt, dan heb je te maken met een kwetsbaar kindsdeel. Je kunt soms opeens bevangen worden door een enorme boosheid, gekwetstheid of gevoelens van verdriet, die niet kloppen met de situatie. De emoties zijn zo heftig dat je ze niet kunt wegstoppen, ook al wil je dat wel. Het maakt je angstig en eenzaam en je verliest je energie en kracht.

Wanneer je dit herkent is het tijd om dit kindsdeel volwassen te laten worden. Jouw innerlijk kind te helen. Vaak is het nodig om door het verdriet en de angst die daarbij horen heen te gaan, inclusief alle schaamte en schuldgevoelens. Een herbeleving van de situatie, zodat jij in staat bent op een volwassen manier te reageren. Jouw emoties zitten je dan niet meer in de weg.

De meest voorkomende emoties zijn: bang, boos, blij en bedroefd. Alles wat jij ontkent versterk je. Dus wanneer je deze gevoelens en emoties onder ogen kunt zien en toelaten, dan ben je ook in staat ze te transformeren. Daardoor zul je meer rust en ontspanning in je lijf gaan voelen. Verdriet kan zo getransformeerd worden tot compassie, woede tot kracht en haat tot liefde. Ons grootste lijden komt vaak voort uit ons verzet tegen pijn. Geef je verzet op!

Jouw innerlijk kind is te helen met kunstzinnig coachen of door hypnotherapie. Er vindt dan tevens een stuk rouwverwerking plaats.

Website gerealiseerd door BrugMedia BV, Kampen © Copyright - Praktijk De Roze Wolk