Bevallen

Wat fijn, je bent zwanger!
Als anderen nog van niets weten merk jij al aan alle kanten dat je zwanger bent. Je lijf reageert direct als er bevruchting heeft plaatsgevonden en gaat meteen hard aan de slag om de perfecte situatie voor je kindje te creëren.

Misselijk

Wanneer je 8 weken zwanger bent verandert je lichaam ook aan de buitenkant. Broeken gaan moeilijker dicht en door de beweging van je baby in de buik kun je al aardig last hebben van zwangerschapsmisselijkheid. Na de eerste 12 weken is de kans op een miskraam gering, dat is vaak het moment waarop je ook aan anderen laat weten dat je zwanger bent en je eerste afspraak met de verloskundige hebt.

Voorbereiding bevalling

Het gevoel van verbondenheid is nergens zo sterk aanwezig als in de zwangerschap, zowel fysiek als emotioneel. Door goed voor jezelf te zorgen, zorg je ook goed voor je kind. Een goede voorbereiding op de bevalling, zoals de cursus ontspannen bevallen, is daarom onmisbaar. Een bevalplan helpt je duidelijk te maken wat voor jou belangrijk is. Hiermee haal je de angst voor een bevalling voor een groot gedeelte al weg.

Ontspannen bevallen

In mijn individuele cursus ontspannen bevallen geef ik je ademhalings-en ontspanningsoefeningen mee voor thuis, zodat jij die zelf kunt toepassen tijdens de zwangerschap en bevalling. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van harde buiken of slaapproblemen. Wanneer je weet waar je op kunt letten tijdens de weeën verklein je de kans op een traumatische bevalling. De cursus is zo’n 3-5 keer, afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Wanneer je 20 weken zwanger bent is het verstandig met de cursus te starten. Je kunt je dierct hiervoor aanmelden,  dan neem ik tijdig contact met je op.

Pijnloos bevallen

Bang zijn voor de bevalling is heel normaal. En pijnvrij bevallen een utopie, want weeën kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Maar je kunt de angst voor de bevalling wel wegnemen en zo pijnvrij mogelijk bevallen. Hoe meer je weet wat je kunt doen, hoe zelfverzekerder jij je voelt. Je krijgt duidelijke tips hoe je weeën kunt opvangen. Wanneer je tijdens deze weeënstorm in staat bent de ontspanning te behouden dan bevordert dat de ontsluiting en zal je kind prettiger ter wereld komen. Waarschijnlijk zonder gebruik te hoeven maken van allerlei hulpmiddelen. (Zelf)hynose toepassen komt overeen met de werkwijze van hypnobirthing, beiden maken gebruik van trance. Zelfhypnose is een natuurlijke pijnbestrijding tijdens de bevalling. Overigens ben je ten alle tijden goed aanspreekbaar voor de artsen of verpleegkundigen om je heen.

Naast het onzichtbare fysieke proces heb je ook een emotioneel proces. Vanuit mijn holistische visie dat lichaam en geest met elkaar in verbinding staan kun je ook met je geest invloed uitoefenen op je zwangerschap en bevalling. Zo kun je bijvoorbeeld een kind dat in stuitligging ligt draaien door middel van trance.

Voor meer klachten tijdens en na de bevallig verwijs ik je naar de pagina’s: Klachtens tijdens de zwangerschap of klachten na de bevalling. Daar vind je voorbeelden van klachten die er kunnen zijn.

Website gerealiseerd door BrugMedia BV, Kampen © Copyright - Praktijk De Roze Wolk