Familieopstellingen

Vaak zie je binnen een familie of gezin dezelfde patronen en thema’s terugkeren. Thema’s kunnen te maken hebben met relaties, kinderen, werk, ziekte of geld. Vaak zijn daar gevoelens van angst, verdriet of boosheid aan gekoppeld. Een familieopstelling laat je zien, voelen en ervaren wat er werkelijk aan de hand is.

Familieopstellingen laten ons zien welke plek we innemen in ons huidige gezin of familie van herkomst en werkt nagenoeg zonder woorden. Juist dit laatste aspect maakt het zo bijzonder. De opstellingen helpen je verborgen of half bewuste verbanden te zien. En geven je inzicht in wat er nodig is om je liefdevol los te maken uit de verstrikkingen.

Je komt snel tot de kern van een probleem en bent daardoor in staat andere stappen te zetten. En wanneer jij iets anders doet, doen anderen automatisch mee. Je doorbreekt hiermee het patroon in de gehele familielijn.

Juist in de fase voorafgaand aan het krijgen van kinderen of wanneer je nog jonge kinderen hebt is het zo prettig hiernaar te kijken. Zodat jij thema’s die spelen niet aan hen doorgeeft. Hoe je het ook wendt of keert, je bent en blijft altijd verbonden aan je familie.

Thema’s kunnen zijn:

  • Lastig of geen contact met familieleden
  • Combineren van werk en zorg
  • Relatieproblemen door iets dat in de weg staat
  • Ziekte
  • Veeleisend kind in het gezin

Daarnaast is een opstelling een uitermate geschikte methode om in te zetten bij ongewenste kinderloosheid. Onbewuste blokkades kunnen zo inzichtelijk gemaakt worden. Door in gesprek te gaan met deze onderdelen wordt helder wat er aan de hand is en kun je ze transformeren.

Familie opstellingen worden vaak gedaan in een groep. Echter dit is niet nodig. Een familieopstelling kan ook gedaan worden door jezelf. Je zult daarbij de verschillende onderdelen vanuit jezelf ervaren en niet vanuit anderen.

Website gerealiseerd door BrugMedia BV, Kampen © Copyright - Praktijk De Roze Wolk