Vaccineren

Hypnotherapie en hypnobirthing voor ontspannen bevallen.

Vaccineren. Wel of niet doen? Tja, wie heeft het antwoord? Omdat we het 60 jaar doen, wil nog niet zeggen dat dit de beste keus is. Ik heb mijn 3 kinderen wel laten inenten, maar ik kan niet met 100% zekerheid zeggen dat ik dat nu nog steeds zou doen. Ik zou mij er toch meer in verdiepen, omdat ik denk dat vaccineren ook heus zijn nadelen kent. Meestal doen we iets, omdat de grote massa dat doet. Of omdat artsen of geleerden zeggen dat het beter voor ons is en denken we er zelf verder niet zoveel over na.

Veranderen begint altijd met een kleine groep die tegen de ‘regels’ in gaan. Ik heb daar bewondering voor. Zonder deze mensen verandert er niets in de wereld. Wat ik jammer vind is dat er zo’n ophef wordt gemaakt over het vaccineren en er harde eisen gesteld gaan worden. Ik laat mensen graag vrij in hun keuze en heb daar respect voor. Voel jij je veiliger bij vaccineren, vooral doen. Heb jij zo je twijfels over deze lichamelijke ingreep, doe het niet. Het gaat erom dat je mogelijke gevolgen van je handelen kunt accepteren. Tja, volgens mij heet dat gewoon LEVEN. En 1 ding weet ik zeker: dat is dat in het leven niets zeker is. Behalve dat je geboren wordt en dat je ooit ook een keer dood gaat. Alles daar tussenin zijn levenslessen.

Vaccineren deel 2

Wat mij betreft gooien we de angstcultuur over boord en gaan we ons meer richten op vertrouwen en ons innerlijk weten. Leven vanuit liefde, positiviteit en met levenslust.

Daarnaast hou ik van mensen die zich kritisch opstellen en zich openstellen voor nieuwe mogelijkheden, dingen uitproberen en onderzoeken. En met kritisch bedoel ik trouwens niet tegen schenen aan schoppen, maar zaken vanuit een andere mogelijkheid bekijken. Nieuwsgierig naar het onbekende. En durven iets anders te doen dan gangbaar is.

Als we het dan over vaccineren hebben dan wil ik je ook graag vertellen over een vriendin. Zij heeft gekozen voor een afwijkend vaccinatie schema. Een eigen gekozen tempo en in een andere samenstelliing. Om het lichaam van de baby niet in een keer te overspoelen met een hoeveelheid aan vaccins. Dat is dus ook een mogelijkheid. Iets om te overwegen en eventueel te bespreken met de consultatiebureau arts.

Er zijn, naast de vaccinatie perikelen, nog wel wat andere zaken te bedenken die wellicht niet zo prettig zijn voor een kind in een kinderdagverblijf. Neem nu een huilbaby, zou die geweigerd mogen worden, omdat hij de rust verstoord in de groep? Stress heeft tenslotte ook zijn negatieve uitwerking op het immuunsysteem. En zo kan ik nog wel wat voorbeelden bedenken, waar je als ouder weleens tegenaan loopt in een kinderdagverlijf. Tja, ik zeg het nog maar een keer. Dat heet LEVEN. Laten wij ervoor zorgen dat onze kinderen zoveel mogelijk kunnen opgroeien in liefde en harmonie, daar zijn zij het meest bij gebaad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.